Sharing is caring!


Nimic mai mult, nimic mai puţin..
Crezi despre tine că nu ai talent pentru a fi un bun orator? Ei bine, în cazul ăsta.. oricât ai încerca, n-ai să reuşeşti niciodată să vorbeşti în public fără să o dai în bară. Eşti convins(ă) că toţi partenerii înşeală la un moment dat în relaţie? Ai tăi au să te înşele negreşit… Trăieşti mereu cu teama că vei fi dezamăgit(ă) dacă îţi deschizi inima? De câte ori ţi-o vei deschide – ai să ţi-o iei…
                                                               
Subconştientul tău este de partea ta tot timpul
Nu are nici discernământ şi nici principii proprii, aşa încât se va ocupa conştiincios de convingerile şi gândurile tale, şi va alege din milioane de posibilităţi toate circumstanţele conforme cu seturile tale de credinţe.

 

Cine-i „subconştientul” ăsta de fapt… este o instanţă a psihicului tău, este partea responsabilă cu tiparele. Un tipar este spre exemplu chiar şi mâncatul, sau scrisul. Nu le înveţi de fiecare dată când le faci. Le-ai învăţat când erai copil, după care ele au devenit tipare. Le faci mecanic, zi de zi.

Tot în subconştient ajung cea mai mare parte din informaţiile din noi şi din jurul nostru. Buna funcţionare a organelor noastre este reglată de subconştient. Dacă ar trebui să gândim conştient toate procesele biologice necesare ca noi să fim în viaţă, ar fi o harababură totală.


Apoi informaţiile din mediul înconjurător… Marea lor majoritate ajung direct în subconştient. Când mergi pe stradă nu ai să reţii toate mărcile de maşini pe lângă care treci, cu toate numerele lor de înmatriculare, cu feţele tuturor şoferilor, cu numele tuturor străzilor, cu toate gesturile trecătorilor, cu toate mirosurile din aer, cu toate cuvintele ce se rostesc în jurul tău, cu toate insectele… etc…
Ai înnebuni într-o secundă dacă le-a

 

i reţine pe toate. Cu toate că tu le vezi, le auzi, le simţi pe toate…
Aparatul tău psihic te protejează cumva de informaţii inutile, pentru ca la nivel conştient să te poţi ocupa util de informaţii importante pentru tine, să poţi procesa la un nivel optim ceea ce alegi să trăieşti.

Şi atunci există un prag, o limită între conştient şi subconştient
Ceea ce depozitezi direct în subconştient se numeşte informaţie subliminală. Adică sub pragul limitei conştiente. Atunci când urmăreşti un film, nu ai să vezi secvenţe jpeg, ai să vezi seturi de imagini în mişcare, coloană sonoră, etc.
Aşa stă treaba cu subconştientul

Şi deci dacă tiparul tău cere – spre exemplu parteneri de viaţă care te dezamăgesc, tu la nivel subliminal te vei simţi atras(ă) doar de indivizi care promit exact acel lucru.
Sau va alege exact acele circumstanţe care să îţi valideze patternul. Chiar dacă te îndrăgosteşti de un tip sau o tipă impecabilă, subconştientul tău se va ocupa să găsească cele mai imbecile situaţii, până când ajungi acolo unde trebuie. Adică să fii dezamăgit(ă)…

Tiparele ni le formăm în general când suntem copii. Atunci când ne formăm o viziune asupra noastră ca indivizi, asupra lumii din jurul nostru, asupra noastră în raport cu alţii, asupra vieţii în general.
Chiar şi tiparul relaţiilor de cuplu ni-l formăm tot în copilărie. De la mama şi de la tata. De la cum se poartă unul cu celălalt, dar mai ales de la cum se poartă ei cu noi.

Crezi că dacă spui „Nu am să fiu niciodată aşa – ca mama (sau ca tata)” este suficient încât să anulezi un pattern? Ce simplu ar fi…

Subconştientul nu are discernământ. Se ocupă de chestiile pe care tu te concentrezi. Nu cunoaşte negaţia. Nu are funcţie de decizie, are funcţie de execuţie.

Îţi spui că e o mare tâmpenie, şi că oricum există un Dumnezeu, şi că oricum fiecare are destinul său…?
De ce ar crede cineva că Dumnezeu este un casap gata să te bată cum deschizi gura, iar tu eşti o marionetă inutilă care pur şi simplu există… ?

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.