Sharing is caring!


Bună. Sunt Andreea, și sunt sătulă de bullshiturile valului ăstuia de “iluminați”. Chiar aș forma grupuri de terapie pentru dezintoxicare de stereotipii și credințe dăunătoare, în ciuda aparențelor luminoase. I-aș zgudui tare, așa, să le amestec gândurile, și i-aș întreba apoi dacă li se pare că umbra lor a rămas nemișcată.
Aș face terapie cu zguduială până și-ar da fiecare drumul la toate trăirile pe care s-au obișnuit să și le reprime, că nu se cade ca un trezit să TRĂIASCĂ. “Trezitul” e un fel de specie nouă care le știe pe toate, le înțelege pe toate, le acceptă pe toate, dar mai presus de toate…. le IUBEȘTE PE TOATE (judecându-le în tăcere, mocnit, pe la propriul spate, nu cumva să se autodesconspire că-i mai puțin decât perfect). Căci trezitul n-ar fi trezit dacă n-ar iubi tot ce mișcă. Și trezitul n-ar fi trezit dacă n-ar avea inerția unui idiot autist.
Eu… recunosc cu toată sinceritatea, și cu tot regretul de care mă simt capabilă în acest moment (adică puțin spre ioc), că nu sunt deloc nici iluminată, nici trezită, nici măcar foarte înțeleaptă, în ciuda unor momente de geniu. Momente.
Sclipirici de luciditate, care vin și pleacă mai repede decât acceleratul. Mintea mă trage-napoi în lumea ei, și uneori mă păcălește că încă-s lucidă. Dar nu sunt. Mi-am format patternuri de gândire mai lejere, mai spre echilibru, dar tot cu mintea le gândesc. Chiar și pentru tiparele astea am muncit de mi-au sărit mucii de multe ori. Că datele inițiale n-au fost deloc flatante.
Am avut momente în care eram atât de prinsă de câte-un val de idei, încât băgam și-o mână-n foc că m-am iluminat. Norocul meu este că, în ciuda credințelor mele revoluționare, eu la bază sunt o sceptică. Observatorul sceptic m-a trezit la realitate, de fiecare dată.
“Fetiță, te uită puțin în jurul tău, la oglinzi, lasă tu iluminarea, că dacă ai o pasă bună-n viața ta, și te bucuri de ea, tot condiționare a minții se numește….”
Tot ce reușești să apreciezi în sus sau în jos prin diferențiere, se numește condiționare a minții. Tot ce simți nevoia să strigi în exterior – tot condiționare a minții se numește. Tot. Că dacă ești în punctul acela de echilibru total, cu vedere în spectru larg – nu mai “simți nevoia”. Că vezi dincolo de un colț șifonat de idee.
De o (bună) bucată de vreme nici nu mai îmi doresc imaginea trezitului. Este ca și când mi-aș dori să sar toate materiile vieții, și să-mi iau o diplomă “pe nașpa”. De ce aș face asta? Pe cine aș păcăli? Pe mine? La ce folos? Să mă autosabotez de teama de a da ochii cu mine? Nu, mulțumesc. Viața m-a învățat (cu scaltoace după ceafă) că trebuie să îmi asum. Și că fără muncă nu mă ridic în niciun fel. Mai presus de toate, am înțeles și am acceptat că viața asta, așa cum este ea, mi-a fost dată ca să muncesc, ăsta e scopul, ăsta e sensul. Nu să mă mint, nu să sar lecții care nu-mi plac, nu să eludez. Că funcționarii celești nu pot fi nici mituiți, nici păcăliți. Se pare că au un coeficient de inteligență net superior, și nu se pretează la cioace. Trust me –  îți vorbește un om care a avut impertinența să se tocmească. Mai rău ca la piață (probabil de asta am oroare de negocieri la piață, și-s în stare să cumpăr cartoful și la 3 lei kila, deși știu că ieri era un leu patruzeci).
Mă gândeam zilele astea, lovindu-mă de niște situații dureroase, că eu în lista mea de prieteni facebook am câteva sute de treziți iluminați  trăitori în inimă.
Conform calculelor lui Hawkins (renumit psihiatru, trăitor al unui moment de iluminare) un singur sfânt echilibrează sute, mii, zeci de mii de vibrații joase.
Păi numai în lista mea umilă am câteva sute bune.
Și-atunci?
Cum se face că încă există războaie pe Pământ? Crime, torturi, minciuni, nedreptăți?
Eu am un defect. “Văd”. Nu am nevoie de foarte multe cuvinte ca să știu oarecum ce-i înlăuntrul cuiva. Dacă mai și văd produsele omului – vorbit, scris, desenat, etc.. – îmi rămân prea puține mistere în a forma o schiță destul de fidelă a conținuturilor sale interioare.
În funcție de ce predomină, văd întâi întunericul sau lumina.
Pot să spun asta: de-a lungul vieții, de foarte puține ori am văzut întâi lumină. Și de și mai puține ori am găsit echilibru, îmbinare armonioasă.
Și-am făcut o statistică, urmărindu-vă pe voi, prietenii mei virtuali, majoritatea “luptători în lumină”:
Am constatat că unde văd umbre tremurând, acolo se strigă mai tare cuvinte care conțin neapărat “lumină”, “iubire necondiționată”, “armonie divină”, etc….
Vorbiți ca niște cunoscători, de parcă numai ce v-ați tras de șireturi cu niște “bieți îngeri”, urmând ca din clipă-n clipă să-L urecheați pe Însuși Creatorul, că aveți idei mai bune despre construcția vieții.
Vă adresați cu o superioritate vădită, “Îngerii, dragii de ei, pot și ei să….. fac și ei…….”, ca și când voi înșivă ați depășit demult condiția umanului încarnat în materie densă la studiu intensiv, ba chiar și pe-a avatarurilor, care și aceștia au fost încarnați, dar clar n-au avut idei atât de mărețe ca ale voastre, nici trăiri atât de profunde, maxim îi aprobați în unele aspecte, așa, ca niște profesori indulgenți, treacă de la voi, ce să mai vorbesc de îngeri…. trecem peste, că voi vă trageți de șireturi cu Dumnezeu, voi,  știți voi mai bine…..
A’propos: știe cineva că ieșirea din dualitate anulează lupta? Zic și eu, așa, ca un om care, prins în mintea sa, mai face uneori și exerciții de logică.
Am o întrebare pentru toți care nimeresc să citească până aici. Eu vă îndemn să vă răspundeți în voi, așa, cu o sinceritate soră cu nesimțirea. Oricum sunteți treziți, ce pana mea: voi nu vă identificați cu egoul vostru (decât atunci când sunteți fericiți, dar trecem peste).
Întrebarea este: Când a fost ultima dată când ai avut o zi proastă? Și când ai avut-o, ce-ai făcut?
Dacă ești sincer, n-ai să simți nevoia să mă minți pe mine, și nici pe tine, scriindu-mi într-un comentariu mai lung decât articolul – că tu nu ai zile proaste, că tu ești aliniat la standardele armoniei divine, și alte asemenea stereotipii.
Când ai avut o zi de rahat: ce ai făcut? În afară de a-ți reprima, de a ascunde sub preșul ignoranței, că cică un “trezit” n-are nici zile proaste, nici conflicte interioare, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.
Te-ai gândit o clipă că tot ce-ți reprimi acum în numele unei persone (persona = imaginea creată pentru a place celor din jur) dezastruoase și nerealiste de iluminat nătâng – va face într-o bună zi “poc”, de-acolo de sub preș?
Tu crezi că faci cuiva vreun bine cu minciunile astea de trei lei? Și dacă da – cui, mai exact?
Că tot ce mocnești invocând justiția divină, karma, și alte instanțe ale vechiului “Bată-te Dumnezeu” – tot acolo intră, la categoria blesteme.
Ție?
Tot ce nu digeri corespunzător (chiar și emoțional) se face cocoloș în stomacul sufletului, și nu se dizolvă de la sine.
Ființezi cu un morcov în dos, și mimezi zâmbete încordate. “Armonie divină”.
Ce nu digeri corespunzător.
Să știi că faptul că-ți faci imagini mentale cu emoția, și faci jujitsu țucamahara cu ele – nu înseamnă nimic până nu-ți rezolvi însăși trăirea. Degeaba faci pe karatistul cu abstractizări, dacă nu ai coaie să intri în emoție și s-o împaci. Să te împaci. Adică să ajungi la pace. De-adevăratelea, fără aere de iluminat, neștiind încă ce-i aia de fapt. Stai pe pace, nu ești, și slabe șanse să atingi iluminarea cât ființezi în trup. Bagă bine la cap.
A sunat foarte dur, așa. Ca și când ce nătângă sunt, că doar iluminarea nu este imposibilă, iar în zilele noastre cu atât mai mult, că vibrații, alea-alea…. emisii “pe inimă”……
……..
Prieteni: De câte ori ies din mintea mea (atât de rar), mă transform. Nu intru pe facebook, nu socializez, nu am nicio poftă, nicio lipsă, nimic de demonstrat.
De câte ori mi se întâmplă asta, zac cu zilele după ce m-am încorsetat înapoi în minte.
Iar mintea mă trage înapoi de fiecare dată. Mă absoarbe. Sunt lucidă o clipă, apoi intru în vechile tipare. Și încep să meșteresc la ele.
O clipă de luciditate mi-e suficientă cât să înțeleg cât de puțin contează dacă Ghiță știe cât știu eu, sau știe mai mult, sau nu știe deloc, cât de puțin contează dacă cineva crede că sunt o vacă, altcineva crede că sunt o zână, cât de puțin contează dacă eu însămi cred că sunt mov sau roz bombon în picățele.
O singură clipă de luciditate mi-e suficientă cât să înțeleg că suntem încorsetați în niște minți automate, în niște softuri cu tipare prestabilite – dintr-un motiv. Altfel nu ne-am naște așa.
Prin urmare – important este să mă folosesc de softul ăsta, nu să mă dezic de el. Ci să muncesc la el, să-l îmbunătățesc, să-i creez o bază de date cât pot eu de valoroasă.
Bază de date care-mi rămâne pentru eternități.
Dacă eu stau și meditez la eternitate cu mâinile-n sân….. eternitatea mea va fi pe cât de lungă, pe-atât de săracă…..
Eu, ultima dată când am avut o zi proastă, am plâns. Am plâns până am golit rezervorul de tristețe. Am refuzat să-mi reprim gândurile, și le-am gândit exact așa cum au venit ele. Eu cu mine și cu ele. Le-am dat dreptate și lor, mi-am dat dreptate și mie, până le-am epuizat încărcătura negativă. Apoi a fost pace.
De asta când râd, râd cu toată inima, de-i molipsesc pe toți în jur.
La mine-n casă, când mă joc eu cu fiică-mea în camera noastră, trei camere în jurul nostru se râde cu lacrimi. De râsul meu.
Tu, ultima dată când ai avut o zi proastă – ce ai făcut pentru tine? Sau tu nu ai zile proaste?
Te avertizez înainte de a-ți răspunde în vreo stereotipie: însuși un celebru iluminat spunea: “Înainte de a mă trezi, eram deprimat. După ce m-am trezit, tot deprimat am rămas. Singura diferență este că nu mă mai identific cu gândurile mele, atât”.
Te pup.
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.