Sharing is caring!


Nu sunt pasionată de politică. N-am fost niciodată, și nici nu voi fi.
Dar mă pasionează omul. În toate formele expresiei sale. De la celulă până la societate, națiune, mapamond.
Că veni vorba: un întreg mapamond trimite mesaje de solidaritate pentru românii din stradă. Atât din sfera oficială, cât și din stradă. Străzile țărilor. Din lumea largă. Unii înțeleg exact ordonanța care a revoltat sute de mii de români (în speță politicieni care trimit opinii și mesaje oficiale), alții înțeleg doar că românii luptă zilele astea împotriva corupției. Cert este că, indiferent de modul în care fiecare înțelege ce se întâmplă zilele acestea în România, un mapamond întreg susține românii din stradă. Adunătura asta de idioți manipulați, așa cum li se mai spune în anumite medii.

Că vorbeam de corupție.
Să zicem că ești funcționar public. Lucrezi, evident, pe o leafă de rahat. Și ți se ivește ocazia să faci și tu un ciubuc. Să zicem…. onorabil. La valoare mă refer, nu la moralitate. E ilegal ce implică ciubucul, dar nu intră la penal, ci la contravenție.
Ce faci?
Pe bune acum. Fii sincer. Dacă ești șofer, știi ce zic. Pe alea cu contravenție ți le mai scapă la picior câteodată. Dă-o-n măsa, dacă te prinde – plătești în 48 de ore și ai scăpat la jumate.
DACĂ TE PRINDE.
Revenim la tine ca funcționar. E ciubucul sigur, sau etica? DACĂ TE PRINDE, e contravenție. Dar nu prea te mai prinde, că mai sunt niște ordonanțe, date de același guvern, care îți ușurează … ciubucăreala. Gen – ca să te prindă trebuie să fii prea prost, sau să te autodenunți cumva. Că s-a dat liber la afaceri cu neamuri și prieteni. Na, cât de ghinionist să fii, în aceste condiții chiar să fii prins cu ceva? Apoi… dacă ești chiar prea prost, și ești prins… dă-o-n măsa de contravenție, c-o plătești eșalonat pe 30 de ani. În maxim un an îți scoți “prejudiciul”. Că mai faci un ciubuc –  două.
Ok. Acum șterge tot, cu excepția scenariului inițial.
O luăm de la capăt.
Deci ești funcționar public, cu o leafă de nimic. Și ți se ivește ocazia să faci și tu un ciubuc. Să zicem…. onorabil. La valoare mă refer, nu la moralitate. E ilegal ce implică ciubucul, dar nu intră la contravenție, ci la penal. Adică pușcărie.
Ce faci?
Pe bune acum. Fii sincer. Dacă ești șofer, știi ce zic. Pe alea cu contravenție ți le mai scapă la picior câteodată. Dă-o-n măsa, dacă te prinde – plătești în 48 de ore și ai scăpat la jumate.
DACĂ TE PRINDE. Și te prinde. Că nu există în acest scenariu ultimele ordonanțe. Și deci…. trebuie să fii prea deștept și extrem de bazat ca să NU TE PRINDĂ.
Revenim la tine ca funcționar.
E ciubucul sigur, sau etica? Dacă te prinde, e PUȘCĂRIE.
Hai să ne-ntoarcem puțin la stradă. Știi tu, la “acea adunătură de idioți manipulați”. Câteva sute de mii. În toate orașele țării. Pe care un mapamond întreg îi susține. Mă rog… nu 7 miliarde de oameni, ci oameni din toate colțurile lumii. Atât oficiali, cât și simpli cetățeni. De pe stradă, așa ca noi, ăștia, idioții.
Avem un guvern care susține că sute de mii de oameni au fost scoși în stradă printr-un fel de coerciție. Că multinaționalele își obligă angajații să iasă în stradă să strige împotriva corupției, dar de fapt ei fiind nemulțumiți de legea fiscalității.
Întortocheată teorie.
Câtă putere și pe multinaționalele astea
Și ce popor de cretini.
Niște retardați slugarnici, cărora le-a impus conducerea să stea-n stradă pe frig, să strige cu șustă că nu vor corupție, ca să obțină… abrogarea unei ordonanțe care în sine ar cam fi ajutat aceste multinaționale să facă niște ciubucuri frumușele cu statul. Așa, moca, fără răspundere penală.
Și ăștia, idioții, au plusat.
Au zis: “Șefu’, noi ieșim și cu copiii-n brațe! Și nu ne lăsăm, nu ne lăsăm, șefu’, până nu te rezolvăm!”
Iar șefu’ a dat aprobator din cap, și-a zis: “Am să ies și eu în stradă, ca să fie la număr!”
Acest scenariu s-a derulat pe repeat, la idem, în mai multe orașe din țară.
CU siguranță, s-or fi vorbit. Fix în noaptea aia. Au stat toți cu ochii pe știri, și când au prins faza cu ordonanța 13, s-au sunat imediat unii pe alții, și și-au zis: “Acum e momentul! Dăm lovitura brusc! Fii atent, ziceam că nu ne convine asta cu corupția. Fiecare să-și sune imediat angajații retarzi, să-i trimită repede în stradă!”
Astfel, sunați în miezul nopții de șefii lor, bieții cretinoizi s-au văzut obligați să iasă imediat în stradă. S-au îmbrăcat repede – și s-au lipit de stradă, gata.
Pffff……
Avem un guvern care – da, chiar este în stare să trateze cu acest sictir un popor.
Un director de bancă a ieșit în stradă
Dovada! Dovada indubitabilă că multinaționalele-s de vină! Bine-nțeles, împreună cu Iohannis. Bă, te pomenești că Iohannis face de-o ciorbă cu “confederația multinaționalelor unite”…. Gizăs, cum de nu m-am gândit…. Stai așa….. nu cumva Iohannis ÎNSUȘI o fi sunat în acea noapte la toate multinaționalele din țară? Apel în grup, să nu piardă vremea.
Nu… nu…. cred că mai degrabă a sunat direct la angajații multinaționalelor, tot apel în grup, și le-a zis că a vorbit cu șefii lor și că au ordin să sară rapid din izmene și să iasă-n stradă!!!
Bre… dacă e director de bancă nu e cetățean al României? Nu are dreptul la o opinie civică? Are vreun regim special, intră la vreo lege a imparțialității? Că chiar nu pot să înțeleg legătura….
Păi bă, omule, dacă ăsta, directorul, are lăcheții lui care să-i facă șmenul…. cât de bou să fie să-și strice sănătatea-n frig, și să se dea și de gol, așa, ca tembelul?
Unde vreau să ajung?
Niciodată nu am fost pasionată de politică. Nici nu voi fi vreodată. Așa cum am mai povestit, pe vremea când eram jurnalist de teren, șeful meu mă putea pedepsi doar într-un fel – anume trimițându-mă să fac știri pe la partide.
Dar sunt pasionată de om. În toate formele sale de expresie. De la celulă până la societate.
Și felul în care noi, ca oameni – suntem catalogați de către membrii unui guvern angajat în slujba noastră…. mie personal îmi lasă un gust amar.
Un astfel de sictir uman nu am întâlnit de mult.
Un trust de televiziuni măsura în această seară metrul pătrat, insinuând șmecherește că de fapt nu au fost atâtea sute de mii de oameni în stradă. Că s-ar fi furat la numărătoare.
Acel trust care prezintă mereu lucrurile în moduri ….. Cum spunea un reprezentant al lor: Cică exagerarea e permisă la jurnaliști. Acuma, prin exagerare înțelege fiecare ce poate.
Sincer, eu am făcut o școală de profil, și-am fost jurnalist vreo 10 ani. Pe vremea mea nu am auzit asemenea teorii. Eu eram trimisă de unde-am venit dacă nu puteam enumera trei surse înainte de a ieși pe post cu vreo știre menită să atingă imaginea și integritatea unui om.
Exagerările…. la can-canuri, eventual.
La acest nivel.
În acest timp, un guvern îndatorat să managerieze o țară, de idioți sau nu – se laudă cu un milion de susținători care vor să contra-manifeste.
Ca fin cunoscător, depistez subliminalul suprem: frica. O amenințare mascată. Că cică milionul fierbe să iasă-n stradă, pentru El, guvernul…..

Acest “milion” mi-a lăsat un gust amar…. Amar rău, de bilă vărsată. O mână de omuleți pe care nici măcar nu pot să-i judec.


Sunt pasionată de om.
Dar mă vindec.
Aceasta este o imagine în noapte a Cascadei Niagara , iluminată în culorile steagului românesc, în semn de susținere a acestor idioți de corporatiști manipulați….
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.