Sharing is caring!

[adrotate banner=”9″]

 

Înainte de orice, doresc să te atenționez că tot ce vei citi mai jos nu poate și nu trebuie să excludă vizita la medic, respectarea recomandărilor specialistului, a tratamentului alopat. Nicio rețetă ”miraculoasă” pe care o poți găsi la orice pas în periplul tău online – nu te va face sănătos, chipeș sau voios în trei pași simpli. Asta ți-o spune o tipă care a încercat să-și trateze mastita post-partum cu foi de varză aplicate pe sâni. Rezultatul? Pierderea cunoștinței, ambulanță, tăietură pe viu, stat o lună cu sânul drept deschis pentru drenarea puroiului, felicitările cadrelor medicale cu privire la faptul că totuși nu am dat în septicemie. O cicatrice frumoasă  pe viață – să nu uit niciodată că prostia se plătește. Și uneori chiar doare.

 

Sucul de sfeclă roșie cu morcovi și țelină. Și altele

 

Sfecla roșie este o sursă inepuizabilă de vitamina B, C,  magneziu, fier, cupru,  fosfor, folați, mangan și potasiu. Știu, ți-am zis tot, ești luminat. Ei bine, chestia asta înseamnă că această rădăcinoasă îți poate susține organismul în perioade de crize existențiale. Organice, vreau să spun. Dar dacă luăm în calcul că cea mai mare producție de serotonină se regăsește….. în tubul digestiv – iată, cred că sfecla te poate ajuta în crizele existențiale pe toate planurile. Vitaminizează organismul, îi dă acest zvâc de care are nevoie pentru a se autoregla pe diverse planuri.

Desigur, aceasta se combină cu morcovul, sursă de vitamina A și C, apoi țelină – sursă de vitamina A, C, B1, B6, acid folic, potasiu, cumarină.

Poți adăuga măr – beta-caroten, B-uri, C, ghimbir, portocală, ananas chiar, sau numește tu. Bine, cu avocado e cam forțată nota dacă îți trece prin cap. Mă refer la gust. Dar până la urmă, nimeni nu se poate … exprima în gustul omului.

Unii zic că nu e bine să combini leguma cu fructul, alții dimpotrivă – să combini că așa trebuie… pe mine viața m-a învățat ceva nemaipomenit, care se aplică în orice: fă ce simți.

Cert este că această combinație de legume trecute prin storcătorul de fructe, prin blender, alăturate în salate crude (desigur, eu aș renunța la maioneză, dar – hei, ziceam ceva de gustul omului) – îți susține organismul în caz de anemii, probleme cardio-vasculare, probleme ale ficatului, ale vezicii biliare, ale glandei tiroide chiar, și…. să nu cumva să omit celebra detoxifiere, concept transformat de-a lungul timpului în mit pe bază de beneficii comerciale – că-i plină lumea de produse-minune pentru ”detox”. În condițiile în care, în principiu, corpul, acest magnific mecanism inteligent, mai inteligent decât reușește știința zilelor noastre să inventeze – are în procesele sale prestabilite această sarcină, și o îndeplinește cu brio, așa cum și inima bate regulat fără ajutor chimic, și neuronii comunică între ei fără susținere din exterior, etc… etc….

 

Controversatul cartof

 

Desigur, nu sunt vreo deschizătoare de drumuri, sucul de sfeclă este celebru, de multă vreme. Acuma… fiecare vine cu completările și adăugirile proprii, pă bază de… dășteptăciune personală. Așa se face că am văzut discuții aprinse pe seama bietului cartof crud. Cică – nuuuuuuu, vai de mine, nu să poate, e greșit! E toxic, e nociv, e buba, nu-l pune că te nenorocești.

 

Ei bine… există un nene, Dr. Breuss pe numele său, Rudolf Breuss. Acest domn, renumit terapeut austriac, a scris o carte care s-a și vândut în peste 900 000 de exemplare, tradusă în vreo 7 limbi, în care vorbește despre “Leacul lui Breuss impotriva cancerului, leucemiei si a altor boli incurabile similare”. Încă de prin 1950 domnul doctor Breuss a semnalat cazuri de vindecare a peste 2000 de pacienți cu diagnostice din acelea nesimțite – cancer și alte boli incurabile. De prin 1986 există peste 45 000 de mărturii ale pacienților vindecați cu această cură a non-conformistului terapeut.

Și ingredientele recomandate în cartea sa – sunt următoarele:

  • 300 de grame de sfecla rosie
  • 100 de grame de morcov
  • 100 de grame de radacina de telina
  • 70 de grame de cartof crud
  • 30 de grame ridiche neagră

Pe domnul cartof l-am bolduit, pentru efectul dramatic. Sunt convinsă că-l observai și fără să-l strig. Dar stai! nu te bucura prea repede, citește până la capăt, lucrurile nu sunt atât de simple cum par. Spuneam la început că nicio vindecare nu vine fără efort personal.

 

Cura minune

 

Bun. Deci avem niște legume banale, ieftine, populare, chiar gustoase. Și ne tratăm și de cancer. Bonus. Da, posibil să se întâmple asta, numai că nu oricum. Timp de minim 42 de zile bei aceste sucuri, dar nu mai mult de 0,5 l pe zi (adică jumătate de litru maxim) – și nici nu mănânci altceva.  Aici se complică puțin lucrurile, nu-i așa? Lasă, nu e panică, dacă vrei cu adevărat – poți. Totul ține de determinarea ta. Totul. Inclusiv apariția sau dispariția unei boli grave sau mai puțin grave. Dar asta este o altă poveste, pe care am s-o cafelesc altă dată.

 

Pe scurt, cum prepari chestia asta, și cum funcționează?

 

Pune toate ingredientele intr-un storcator si colecteaza sucul. (Sau dă-le prin blender cu puțină apă. Dar asta este varianta mea, iar eu nu mă lupt cu cancerul – doamne-ajută!) Păstrezi sucul într-un recipient închis, la frigider. Bei din el pe tot parcursul zilei, de fiecare dată când ți-e foame. Este de preferat să înlocuiești apa cu ceaiuri (sunătoare, salvie, coada calului, urzică).

Se pare că această combinație țintește direct în metabolismul celulelor canceroase. Acestea se vor înfometa până la moarte, exprimat totul într-o metaforă ușor nefericită, Doctorul Breuss asigură în cartea sa – că celulele normale ale organismului nu vor avea aceeași soartă. Îl credem pe cuvânt, că are rezultate. Important este să nu trișezi. Nimic altceva decât sucul – în cantitatea recomandată, și ceaiuri pe tot parcursul zilei.

 

Mărturia mea

 

În urmă cu foarte mulți ani, vreo 20 la număr, mama a fost diagnosticată cu cancer uterin. Urâtă treabă. Cântărind vreo 38 de kile cu tot cu debara, a făcut un drum până taman în județul Satu-Mare, la Prilog. Acolo, Dumnezeu să-l odihnească – era călugărul Mihai. Un mare vindecător, intermediar strașnic între cele de sus și cele de jos. Dădea rețete de ceaiuri, pe care să le bei, cu care să te speli, pe care să le prepari după scheme precise. Dar îndemna la rugăciune. Nimic fără Dumnezeu. Și el… păi el se ruga într-una. Pentru toți. Și mama a avut norocul să-l vadă cu ochii ei, să vorbească cu el în persoană, mare, mare șansă. A venit acasă cu o foaie. Am crezut că nu o scot la capăt cu toate recomandările. Imaginează-ți că am apelat la Ocolul Silvic, să găsesc răchită de dimensiunea în circumferință la milimetru a circumferinței genunchiului mamei, și mesteacăn cu circumferința egală cu cea a capului ei. Ambele tăiate la o anumită înălțime. Din scoarța lor – ceaiuri. Pe lângă alți doi saci de ceaiuri. Și sucul de sfeclă, cu morcov, țelină, cartof, ridiche neagră. Au trecut douăzeci de ani de-atunci. Cancerul a plecat, și nu a mai revenit niciodată.

A! Că tot ziceam de cartof. Apăi eu n-am prea fost bolnavă la viața mea. Nici măcar nu răceam, spre disperarea mea, care ceream cu insistență o injecție, să înțeleg de ce plâng frații  mei la ea. Dar am avut un ulcer duodenal pe la 14 ani. Să știi că am mâncat la cartofi cruzi… la greu. Culmea nesimțirii – mi-au făcut bine!

[adrotate banner=”10″]

Sănătate vă doresc la toți. Și nu uita: nimic din tot ce ai citit nu poate și nu trebuie să excludă vizita la doctor și tratamentul alopat. Ți-o zice una pățită. Că ce-ți faci cu mâna ta… se numește lucru manual 🙂

 

 

Facebook Comments

2 comentarii

  1. Am nici oproblema posproblema.pot sa il Beau

  2. Author

    Bună ziua. Sigur că da. Este un suc vitaminizant care poate fi băut de oricine, în orice condiții. Desigur, nu este recomandat să nu mâncați nimic altceva pe parcursul zilei, aceasta este o indicație dată doar în cazuri de boală. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.